Søg

Tidslinje

2000-01


Haderslev FK bliver til HFK Sønderjylland efter historisk oprykning
Sønderjylland blev i 2000 repræsenteret i i landets bedste fodboldrække for første gang, da Haderslev FK stod bag den historiske oprykning. I forsøget på at komme ud til en større kreds af tilskuere og sponsorer blev navnet ændret til HFK Sønderjylland. Navneændringen blev besluttet i efteråret 2000, og fra den 1. januar 2001 trådte navnet officielt i kraft. Senere på året blev det nye stadion, Haderslev Fodboldstadion (nu Sydbank Park), taget i brug.
hfk-logoer

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2001-02


HF Syd bliver til Sønderjyske HK
HF Syd (Håndboldforeningen Syd), der havde hjemmebane i Aabenraa og Kliplev, valgte at skifte navn for at komme ud til en større kreds og indfri målet om at rykke fra 1. Division op i ligaen.

Lokalt eller regionalt
Amtsborgmester Carl Holst havde igennem et stykke tid arbejdet for at etablere en regional overbygning for elitesporten i Sønderjylland. Hos HFK Sønderjylland oplevede man problemer med at nå ud til alle de store virksomheder i landsdelen. Danfoss’ kommunikationsdirektør, Ole Daubjerg, blev også en af nøglepersonerne i opstarten af SønderjyskE og senere formand.

– Vi er blevet spurgt tidligere, men mener, at HFK Sønderjylland ikke er regionalt nok. Hvis man fulgte amtsborgmester Carl Holsts tanker om en overbygning indenfor elitesporten i Sønderjylland, så ville vi nok kigge på det – uden at love nogen blanchocheck, sagde Ole Daubjerg februar 2002 om en eventuel sponsorstøtte til HFK Sønderjylland.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2002-03


Historisk håndboldoprykning
For første gang nogensinde rykkede et håndboldhold fra Sønderjylland op i landets bedste række. I kølvandet på Sønderjyske HK’s oprykning arbejdede man på et grænseoverskridende samarbejde – hvor hjemmekampe skulle flyttes til Campushalle i Flensborg og fungere som forkampe for SG Flensburg-Handewitt. DHF satte dog hurtigt en stopper for det dansk-tyske håndboldprojekt.

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2003-04


Vojens IK bliver til IK Sønderjylland
I mange årtier var Vojens IK alene om at repræsentere Sønderjylland i eliteport i de store holdsportsgrene fodbold, håndbold og ishockey. Efter mesterskaberne i 1979, 80 og 1982 er medaljerne dog udeblevet, og i 2003 blev eliteafdelingen efter økonomiske problemer udskilt fra moderklubben VIK. Det nye navn blev IK Sønderjylland. Navnet blev kun brugt en enkelt sæson, og holdet nåede ikke en gang at få nye trøjer, inden overgangen til SønderjyskE var en realitet.

Pressemøde: ”Sønderjylland – Det vil vi”
SønderjyskE-projektet blev lanceret på et pressemøde på Amtsgården i Aabenraa den 15. oktober 2003, og selskabet blev formelt etableret 1. januar 2004.
Fem moderklubber gik sammen om et fælles selskab, Sønderjysk Elitesport A/S, der blev paraplyorganisation for klubbernes førstehold. Klubberne: Haderslev Fodboldklub (1. division, herrefodbold), Vojens BI (1. division, kvindefodbold), TM Tønder (2. division, herrehåndbold), Sønderjyske HK (liga, damehåndbold) og IK Sønderjylland (liga, ishockey). Et talentudviklingscenter med tilknytning til Syddansk Universitet placeres i Sønderborg.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2004-05


Tre oprykninger
Herrernes fodboldhold vandt 1. Division og spillede sig op i Superligaen med en 4-1-sejr over Fredericia i sidste spillerunde. SønderjyskE’s to håndboldhold rykkede også op efter holdene var ubesejret helt indtil marts måned. Træner og sportschef René Hamann-Boeriths kunne med resten af herreholdet juble over oprykningen til 1. division efter en sejr på 31-27 i Tommerup. Oprykningen kom i hus allerede i 17. spillerunde. Selvom håndbolddamerne kun tabte en enkelt kampe hele sæsonen, så blev oprykningen til ligaen først en realitet i sidste spillerunde, hvor Skive blev besejret 28-25 på udebane.

Direktør-skifte
Efter et enkelt år som SønderjyskE-direktør stoppede Hans-Otto Wildfang foråret 2005. Henrik Sommer og Klaus B. Rasmussen tog over og dannede parløb i direktionen frem til 2011.

Slutstillinger
Herrefodbold: Oprykning – Nr. 1 (1. div.)
Damefodbold: Nr. 4  (1. div.)
Ishockey: Kvartfinale – Nr. 8 i grundspillet
Herrehåndbold: Oprykning – Nr. 1 (2. div.)
Damehåndbold: Oprykning – Nr. 1 (1. div.)

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2005-06


Fra Tønder til Sønderborg

Herrehåndbold spillede den sidste sæson i Tønder. Det var meningen, at holdet fremover skulle spille en del af hjemmekampene i Sønderborg, men planerne om et holdfællesskab mellem moderklubberne TM Tønder og HF Sønderborg blev ikke til noget, da TM Tønder i stedet ønskede at stå på egne ben. Med flytningen til Sønderborg skulle SønderjyskE starte i 3. division.

Eventyrligt DM-guld
Efter et sandt ishockey-eventyr vandt SønderjyskE DM-guld. I semifinalen så det ellers sort ud, men i den syvende og afgørende kamp vendte SønderjyskE 0-2 i Herning til en 3-2-sejr. I finalen blev AaB besejret med 4-2 i kampe, og i den afgørende kamp langfredag 2006 bliver det til en sejr på 3-0 i en propfyldt Vojens Skøjtehal.

Slutstillinger
Herrefodbold: Nedrykning – Nr. 11
Damefodbold: Nr. 2 (1. div.)
Ishockey: DM-guld – Nr. 3 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 10 (1. div.)
Damehåndbold: Nedrykning – Nr. 12

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2006-07


Europæisk deltagelse
Ishockey-holdet deltog i efteråret 2006 i Continental Cup, hvor det i franske Rouen blev til en flot andenplads. Sejre over de franske værter og engelske Nottingham er ikke nok, da et snævert nederlag i straffeslag til pengestærke Red Bull Salzburg koster avancement til semifinalerunden.

Kvindefodbold spiller sig i ligaen
Mens fodboldherrerne med en tredjeplads i 1. division gik glip af oprykningen, så lykkedes denne bedrift for kvindeholdet. Over 400 tilskuere var på plads på Haderslev Fodboldstadion, da SønderjyskE’s fodboldkvinder med en 4-0-sejr over B73 Slagelse sikrede sig oprykningen til ligaen. Den suveræne sæson blev afsluttet med en sejr på 9-0 over B52 fra Aalborg i sidste spillerunde.

Slutstillinger
Herrefodbold: Nr. 3 (1. div.)
Damefodbold: Oprykning – Nr. 1 (1. div.)
Ishockey: DM-bronze – Nr. 4 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 1 (3. div.)
Damehåndbold: Nr. 3 (1. div.)

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2007-08


Tre oprykninger igen
Fodboldherrerne spillede sig i Superligaen med 0-0 hjemme mod LFA. Efter kampen overrakte Danfoss, Sauer Danfoss og Linak en check på 300.000 kr., og i helikopter blev champagnen fløjet ind.
Efter to sæsoners fravær rykkede damehåndbold også op i ligaen igen. Foran 1.300 jublende tilskuere blev det sikre 35-20 i topkampen over Skive. Håndboldherrerne rykkede op for andet år i træk og kom dermed tilbage i 1. division, som man måtte forlade ved flytningen til Sønderborg to år tidligere.

Pokalfinale i Parken
Kvindefodbold-holdet nåede sit sportslige højdepunkt med en plads i pokalfinalen, hvor Fortuna Hjørring dog var for stor en mundfuld. Traditionsklubben vandt finalen 4-0.

Slutstillinger
Herrefodbold: Oprykning – Nr. 2 (1. div.)
Damefodbold: Nr. 5
Ishockey: DM-bronze – Nr. 4 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 1 (2. div.)
Damehåndbold: Oprykning – Nr. 1 (1. div.)

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2008-09


Tilbage på ishockeytronen
Ishockeyholdet kom tilbage på DM-tronen igen efter en finalesejr over de forsvarende mestre fra Herning. Nøglekampen var den femte finale, hvor SønderjyskE på udebane vandt 3-2 efter overtid på et mål af den tidligere Herning-back André Signoretti. Han scorede også til slutresultatet 5-3 i tomt mål i den sjette og sidste DM-finale. Stor jubel i Vojens Skøjtehal, der var fyldt til sidste mand og til sidst badet i tæt tåge og eufori.

Slut med kvindefodbold
Økonomien bag kvindefodboldholdet haltede, og sæsonen 2008-09 bliver den sidste med kvindefodbold i SønderjyskE-regi.

Slutstillinger
Herrefodbold: Nr. 10
Damefodbold: Nr. 4
Ishockey: DM-guld – Nr. 4 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 3 (1. div.)
Damehåndbold: Nr. 11

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2009-10


Nu også supporterklub i damehåndbold
Ishockey og fodbold havde supporterklubber ved SønderjyskE’s start i 2004, og efter fem år kom damehåndbold også på banen. Den 2. april 2009 var der stiftende generalforsamling i SønderjyskE Damehåndbold Support.

Hovedsponsorer på banen
Efter en intens jagt på at forbedre økonomien og finde en ny hovedsponsor til fodboldholdet kom Davidsen, Nitz Invest, Frøs Herreds Sparekasse og Abena på banen og sikrede arbejdsro.

Pokaltitel og DM-guld efter 12 sejre i træk
Ishockeyholdet forsvarede DM-titlen. Den første slutspilskamp blev godt nok tabt til Rungsted, men så fulgte 12 sejre i træk. Over 1.000 sønderjyder tog med til den sidste finalekamp i Aalborg, hvor guldet blev overrakt efter en af de mest suveræne triumfer i dansk ishockey nogensinde. Tidligere på sæsonen kom klubbens første pokaltitel med 7-2 i finalen over Rungsted.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 9
Ishockey: DM-guld – Nr. 1 i grundspillet + pokalvinder
Herrehåndbold: Nr. 4 (1. div.)
Damehåndbold: Nr. 11

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2010-11


Europæisk bronze og SE Arena indtages med pokaltitel
SønderjyskE skrev dansk ishockeyhistorie ved at vinde bronze i Continental Cup via en tredjeplads ved finalestævnet i Hviderusland. To uger senere, den 30. januar 2011, var den nybyggede SE Arena klar til den første kamp, som SønderjyskE dog tabte 1-2 efter overtid og straffeslag til Odense. Samme sted, blot seks dage senere, genvandt SønderjyskE pokaltitlen med 2-1 over AaB.

Sønderborg på liga-landkortet
Efter et langt tilløb lykkedes det herrehåndbold at rykke op i ligaen. Fem år efter flytningen til Sønderborg og starten i 3. division kom oprykningen i hus den 19. marts 2011, hvor SønderjyskE vandt 32-23 i Frederikshavn. Efter slutfløjtet kunne holdet og de mange medrejsende supportere bade sig i guldkonfetti og champagne.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 7
Ishockey: DM-bronze – Nr. 1 i grundspillet + pokalvinder
Herrehåndbold: Oprykning – Nr. 1 (1. div.)
Damehåndbold: Nedrykning – Nr. 12

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2011-12


Sjetteplads i Superligaen og pokalsemifinale
SønderjyskE’s fodboldherrer sluttede på en historisk høj sjetteplads i Superligaen med 44 point efter 11 sejre, 11 uafgjorte kampe og 11 nederlag. I pokalturneringen nåede holdet for første gang helt frem til semifinalen, hvor FC København blev endestationen. SønderjyskE tabte 0-1 ude, men vandt 4-3 hjemme, og FCK sneg sig i finalen på reglen om udebanemål.

4 ligahold
Otte år efter opstarten på SønderjyskE når man en milepæl. Med damehåndbolds oprykning til ligaen foråret 2012 kan alle fire SønderjyskE-hold skrive liga på visitkortet. Dameholdet vandt alle 13 hjemmekampe i 1. division, men sluttede toer bag Skive. Det gav adgang til oprykningsspillet, hvor SønderjyskE vandt fem af seks kampe og dermed rykkede op.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 6
Ishockey: DM-bronze – Nr. 1 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 12
Damehåndbold: Oprykning – Nr. 2 (1. div.)

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2012-13


Broager Sparekasse Skansen indvies
Den 22. juni 2012 fandt den officielle indvielse sted, og få dage senere, den 1. juli, spillede et forstærket SønderjyskE-hold åbningskamp i arenaen mod landsholdet.Pokaltitel og dramatisk DM-guld på storskærm
Med en hårdt tilkæmpet 2-0-sejr over Frederikshavn vandt SønderjyskE den tredje pokaltitel på blot fire sæsoner. I ligaen var Frederikshavn også de store rivaler, og den 19. april kom guldet i hus i et stort overtidsdrama i Frederikshavn, hvor Tyler Gotto blev matchvinder med kampens enlige mål. Der var ”kun” plads til 400 medrejsende supportere, og hjemme i SE Arena deltog over 2.000 betalende tilskuere i et festligt storskærmsarrangement.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 8
Ishockey: DM-guld – Nr. 4 i grundspillet + pokalvinder
Herrehåndbold: Nr. 8
Damehåndbold: Nr. 9

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2013-14


DM-guld på egen is
Ishockeyholdet kommer igen i DM-finalen, og igen kommer holdet bagud og må ud i de maksimalt syv kampe for at kunne trække DM-guldet i land. Herning er foran 2-0 i kampe, men SønderjyskE svarer igen ved at vinde tre kampe i træk. I kamp seks får Herning udlignet, og så bliver det hele afgjort i en syvende kamp i SE Arena, som for første gang bliver rammer om en guldtriumf. Med en 4-2-sejr er mesterskabet igen i hus.

Håndboldslutspil
For første gang nogensinde deltager et håndboldhold fra SønderjyskE i DM-slutspillet. Det sker da herrerne i grundspillet opnår en historisk flot femteplads. I medaljeslutspillet blev det til tre sejre i seks kampe, men Aalborg, der også vandt tre kampe, nuppede akkurat semifinalepladsen med et bonuspoint fra grundspillet.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 10
Ishockey: DM-guld – Nr. 1 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 5
Damehåndbold: Nedrykning – Nr. 12

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2014-15


Overraskende oprykning
Et meget ungt damehold sørgede for en overraskende håndboldoprykning. Efter at have været ubesejret langt inde i turneringen kom oprykningen i hus med en sejr over Rødovre HK i Grænsehallerne, Kruså.

DM-guld og tre på stribe
For tredje år i træk vandt SønderjyskE DM-guld i ishockey. Kaptajn Kim Lykkeskov fik den eftertragtede pokal overrakt i SE Arena af HKH Prins Joachim, der til lejligheden var iført en SønderjyskE-trøje. Lokalrivalerne blev finalebesejret med 4-1 i kampe.

Sidste sæson med Søndergaard
Lars Søndergaard stod i spidsen for fodboldholdet i sin fjerde og sidste sæson, og han blev dermed den længst siddende SønderjyskE-træner. Han førte holdet frem til en semifinaleplads i DBU Pokalen.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 10
Ishockey: DM-guld – Nr. 2 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 11
Damehåndbold: Oprykning – Nr. 1 (1. div.)

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2015-16


hummel er tilbage
Efter en pause på fem år er hummel sommeren 2015 tilbage som ny udstyrssponsor i SønderjyskE.

Historiske sølvmedaljer
Den 29. maj 2016 sikrede SønderjyskE sig for første gang i klubbens historie en medalje i fodbold. Med en sejr på 2-1 i sidste spillerunde hos Brøndby IF kom sølvmedaljen i hus til stor begejstring for de omkring 1500 medrejsende supportere. Sølvmedaljerne udløste også kvalifikationen til europæisk fodbold for første gang. Cheftræner Jakob Michelsen blev allerede inden sæsonen var slut kåret som Årets Træner i Alka Superligaen. Også hjemme på Sydbank Park blev det en jubelsæson, og med 5.848 tilskuere per kamp blev der sat ny rekord og noteret en stigning i tilskuertallene for tredje sæson i træk.

Tilbage i slutspillet

Efter et års fravær kvalificerede SønderjyskE Herrehåndbold sig igen til slutspillet. Det var tredje gang i historien, at SønderjyskE var blandt de bedste otte. I slutspillets seks kampe blev det til to flotte sejre over Skjern.

 


Slutstillinger
Fodbold: Nr. 2
Ishockey: Kvartfinale – Nr. 1 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 8
Damehåndbold: Nedrykning – Nr. 12

Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2016-17


Europæisk fodboldeventyr
SønderjyskE’s fodboldhold havde med sølvmedaljerne sommeren 2016 kvalificeret sig til Europa League-kvalifikationen. Efteråret 2016 bød på et flot europæisk eventyr for SønderjyskE, der sendte norske Strømsgodset og polske Zaglebie Lubin ud, inden Sparta Prag blev endestationen. Den tjekkiske storklub vandt med mindst mulige margen. Den første kamp i Haderslev sluttede 0-0, og SønderjyskE tabte 2-3 i returkampen i den tjekkiske hovedstad efter de lyseblå ellers førte 2-0. I Superligaen indførte man et slutspilsformat med seks hold, og her kom SønderjyskE med i første forsøg. Efter en fjerdeplads i grundspillet sluttede SønderjyskE, som nummer seks.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 6
Ishockey: Kvartfinale – Nr. 5 i grundspillet
Herrehåndbold:  Nr. 10
Damehåndbold: Nr. 3 (1. div.)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2017-18


Ny hjemmebane til håndboldpigerne
Arena Aabenraa blev indviet under stor festivitas august 2017. Dermed fik SønderjyskE’s håndboldpiger en ny hjemmebane. Det gav et boost på tilskuerfronten – ikke mindst for erhvervsklubben i den nye Meldgaard Lounge. På den sportslige front sluttede SønderjyskE Damehåndbold for anden sæson i træk på en tredjeplads i grundspillet i 1. Division og med oprykningskampe som endestationen. Den første oprykningskamp hos Ajax blev ellers vundet, men siden fulgte to nederlag.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 8
Ishockey: Kvartfinale – Nr. 9 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 11
Damehåndbold: Nr. 3 (1. div.)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2018-19


I slutspillet med mindst mulige margen
SønderjyskE kom med mindst mulige margen med i slutspillet i herrehåndbold. Oliver Eggert udlignede for SønderjyskE til 30-30 i slutsekunderne af udekampen mod TTH Holstebro. Det var akkurat nok til Ribe-Esbjerg HH blev skubbet væk fra ottendepladsen på reglen om målforskel i indbyrdes kampe. I slutspillet blev det til to sejre over TTH, men de andre fire kampe mod Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold blev tabt.

Ishockeymedaljer igen
Efter et par resultatmæssige magre år, så kom ishockeyholdet tilbage i medaljerækkerne igen. Mario Simioni fik comeback som cheftræner, og han førte holdet frem til sølvmedaljer. SønderjyskE tabte uheldigt den første finale mod Rungsted Seier Capital efter overtid, og efterfølgende trak Rungsted fra til en sikker finalesejr på 4-0 i kampe.

E-sport også del af SønderjyskE
SønderjyskE’s nye og unge esportshold var blandt deltagerne, da man efteråret 2018 lancerede eSuperligaen, hvor der med masser af tv-eksponering blev dystet i FIFA.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 10
Ishockey: DM-sølv – Nr. 2 i grundspillet
Herrehåndbold: Nr. 8
Damehåndbold: Nr. 2 (1. div.)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

2019-20


Første pokaltitel i fodbold
Sydbank Pokalen blev den 1. juli 2020 overrakt til anfører Johan Absalonsen efter en flot pokalfinale og stime af resultater i. Pokaltogtet startede hos den københavnske Serie 1-klub BK Viktoria, som blev nedlagt 5-0. Efterfølgende blev Hvidovre IF (4-2), Brøndby IF (1-0), Randers FC (2-1) og AC Horsens (2-1) besejret. I finalen i Esbjerg ventede AaB, og her blev Anders K. Jacobsen den store helt. Pokalfighteren scorede begge mål i finalesejren på 2-0. Dermed fik fodboldholdet sin første titel i hus.

Første europæiske titel
SønderjyskE’s ishockeyhold havde med sølvmedaljerne sæsonen inden kvalificeret sig til Continental Cup, og her fik de lyseblå hjemmebane i semifinalerunden i november 2019. Sammen med Nottingham Panthers gik SønderjyskE videre til finalen. I januar blev finalen afviklet, og igen blev Frøs Arena rammen om kampene. Efter dramatiske overtidssejre mod Nottingham Panthers og Neman Grodno blev polske Cracovia besejret sikkert 3-0, og dermed blev Continental Cup-trofæet overrakt til SønderjyskE-kaptajn MacGregor Sharp og Co. Mike Little blev kåret til turneringens bedste back.

Corona ramte Danmark og sporten
Covid-19 satte i marts 2020 en stopper for slutspillet i shockey. I håndbold stoppede turneringen allerede før grundspillet var slut. Herrerne manglede to runder og lå på niendepladsen med to point op til en plads i slutspillet. Håndbolddamerne lå med tre kampe tilbage af grundspillet på en tredjeplads, som gav mulighed for oprykningskampe til ligaen. Det blev også afblæst.

Slutstillinger
Fodbold: Nr. 10 + pokalvinder
Ishockey: Nr. 3 i grundspillet (slutspil aflyst pga. Covid-19)
Herrehåndbold: Nr. 9
Damehåndbold: Nr. 3 (1. div.)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Forhistorien (2000-03)2000-01
2001-02
2002-03
Opstarten (2003-06)2003-04
2004-05
2005-06
Store udfordringer (2006-10)2006-07
2007-08
2008-09
2009-10
10'erne (2010-20)2010-11
2011-12
2012-13
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20

SønderjyskE's historie

Forhistorien (2000-03)

Etableringen af SønderjyskE kom i stand efter flere års tilløb. Undervejs havde flere af regionens eliteklubber selvstændigt prøvet at profilere sig regionalt, og det skete først og fremmest med et navneskift. Klubberne fandt med opbakning fra virksomheder og politikere sammen og dannede SønderjyskE.

Opstarten (2003-06)

SønderjyskE blev etableret midt i sæsonen 2003-04, den 1. januar 2004. Sæsonen 2004-05 blev den første hele sæson i lyseblåt. En helt ny organisation og ikke mindst nye trøjer og det nye navn gav en del udfordringer de første par sæsoner – både driftsmæssigt og følelsesmæssigt.

Store udfordringer (2006-10)

I 2006 flyttede herrehåndbold til Sønderborg, og i 2008 stoppede kvindefodbold i SønderjyskE-regi. Økonomien var den helt store udfordring disse år, hvor herrefodbold i 2009 også stod uden en hovedsponsor, men trods udfordringerne, så klarede SønderjyskE sig igennem den svære tid.

10'erne (2010-20)

SønderjyskE kom efter sæsonen 2010-11 ud med et overskud, og det blev startskuddet til flere år med positive regnskab. Herrehåndbold rykkede samme sæson op i ligaen, og SønderjyskE havde for alvor etableret sig som et velkendt brand på tværs af sportsgrenene.

Fotos: Karin Riggelsen, Michael Søvsø, Peter Rasmussen, Per Jessen, Jens Christiansen, Torben Callesen, Annemette Stollig, Kåre Hangaard.

20'erne (2020-)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus