Søg

Galbraith tilbage på landsholdet: Glad og stolt

Per Jessen, 19. oktober 2018, kl. 12:00

A-landsholdet blev i dag udtaget af landstræner Heinz Ehlers, og blandt navnene i truppen var SønderjyskE-duoen Patrick Galbraith og Rasmus Lyø. Efter en række sæsoner uden landskampe er Galbraith dermed tilbage i det fine selskab, og det vækker begejstring hos sønderjyden.

–  Jeg både stolt og glad. Jeg glæder mig til at komme afsted. Det var selvfølgelig bittert at blive sorteret fra og blive forbigået, når holdet efterfølgende blev udtaget, men man må også give dansk ishockey en cadeau. I forhold til for 8-10 år siden, så er konkurrencen om landsholdspladserne bare blevet meget hårdere med årene, forklarer Patrick Galbraith.

Den 32-årige målmand er noteret for 131 landskampe. Denne sæson er han vendt hjem til barndomsklubben SønderjyskE, og med en redningsprocent på 91,3 har han været aldeles velspillende. Flere gange er han blevet kåret til Man of the Match af hjemmepublikummet i Frøs Arena.

– Selvfølgelig var SønderjyskE en oplagt mulighed for mig, da jeg kiggede mig om efter en ny klub. Blandt mine overvejelser var også, at jeg ville vælge en klub, som kunne hjælpe mig med at komme tilbage på landsholdet. Jeg skylder klubben, mine trænere, holdkammerater og ikke mindst hele staben bag holdet en stor tak. De har alle givet mig optimale betingelser til at præstere, siger Galbraith.

Defensiven foran Galbraith har været ganske solid. En af grundene hertil har også været en velspillende Rasmus Lyø. Den 24-årige back, der blev kåret til Månedens Spiller af supporterne i september, skal også med landsholdet til Polen. I dagene fra 9. til 11. november venter der landskampe mod de polske værter, Østrig og Norge.

Galbraith og Lyø skal dog først lige spille et par vigtige kampe med SønderjyskE. I aften, fredag 19. oktober, gælder det hjemmekampen i Frøs Arena mod topholdet Rungsted Seier Capital med kampstart kl. 19.30.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus