Jacob Ravn, 20. november 2018, kl. 5:30
Sønderjysk Elitesport A/S leverer et overskud for ottende år i træk. Alle fire sportsgrene bidrager positivt til det samlede regnskab.
Et jubelbrøl på Sydbank Park.
En triumferende stav i luften i Frøs Arena.
En knyttet næve i Broager Sparekasse Skansen.
En klyngedans i Arena Aabenraa.
Jublen på SønderjyskE’s sportslige hjemmebaner kender vi, og nu er der god grund til en samlet jubel i Sønderjysk Elitesport A/S.
Koncernregnskabet for 2017/2018 viser nemlig et overskud for ottende år i træk, og alle fire elitehold bidrager sammen med SUSAM A/S (det sønderjyske indkøbssamarbejde) flot til bundlinjen.
Det samlede overskud lander på 1.933.000 kroner efter skat og elimineringer (se alle tallene i faktaboksen herunder).
Regnskabet bliver i årsrapporten betegnet som ”yderst tilfredsstillende”, og SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen er da også svært tilfreds.
– Det bliver aldrig en selvfølge at aflevere et regnskab med sorte tal på bundlinjen. Der skal slides hårdt for det i hver eneste sæson, og det bliver der både på banen og i kulisserne. Derfor er glæden lige så stor ottende gang, som den var første gang, vi kunne fremlægge et positivt årsregnskab. Jeg er vanvittig stolt af, at vi igen har understreget, at vi i SønderjyskE og Sønderjylland sætter tæring efter næring, siger Klaus Rasmussen.
2017/2018-sæsonen var en sæson, hvor sportsholdene var udfordret på forskellig vis. Ishockeyholdet måtte via play in for at komme i slutspillet, hvor Esbjerg Energy sendte holdet ud i kvartfinalen. Herrehåndboldholdet nåede ikke slutspillet, men gjorde til gengæld rent bord, da overlevelsen skulle sikres. Damehåndboldholdet spillede med om oprykning, men manglede det sidste for at rykke op i ligaen. Og fodboldholdet nåede akkurat ikke top seks, men afgjorde sikkert sin skæbne i gruppespillet.
– Holdene gav os igen mange gode oplevelser, selv om det ikke blev i denne sæson, at vi var med, hvor det var allersjovest. Men så kan jeg godt glæde mig over, at vi trods noget stolpe ud alligevel kan præstere at lave overskud på alle fire sportshold. Vi budgetterer ikke efter, at det hele skal ende ud i de helt store jubelbrøl, men mindre kan også gøre det, siger SønderjyskE-direktøren.
Efter mange gode SønderjyskE-sæsoner og en stærk start på 2018/2019-sæsonen håber Klaus Rasmussen, at opbakningen vil vare ved.
– Vi må aldrig tage SønderjyskE for givet. Det er et landsdelsprojekt, der skal kæmpes for år efter år. Det er med stolthed, at vi laver gode resultater på og uden for banen, men vi kan ikke gøre det uden støtten fra sønderjyderne og Sønderjylland. Den har vi følt i mange år, men det er vigtigt, at den varer ved og intensiveres, for det går altså stærkt i sportens verden, og vi vil meget gerne fortsat sikre, at SønderjyskE og Sønderjylland kommer på landkortet, siger Klaus Rasmussen.
Bestyrelsesformand i Sønderjysk Elitesport A/S, Claus Guldager, hæfter sig også ved de gode oplevelser og den eksponering, som SønderjyskE giver landsdelen.
– SønderjyskE blev sat i verden for at markedsføre vores landsdel, og det bliver gjort på fornem vis sæson efter sæson. Det sønderjyske DNA er efterhånden velkendt i hele landet. Ingen er i tvivl om, at et unikt sammenhold – på og uden for banerne – er en væsentlig årsag til præstationerne. Vi gør det hele på vores måde, og den måde har – sagt i al beskedenhed – vist sig at fungere ret godt, siger Claus Guldager.
– Med de positive økonomiske resultater og en forbedret likviditet har vi løbende mulighed for at lægge lag på, og det gør vi så. Hvert sportsselskab har sin egen bestyrelse, mens den daglige ledelse er fælles for hele projektet. De mange gode kræfter i omklædningsrum, på banerne og i ledelsen, der energisk, ansvarligt og med et stort lyseblåt hjerte arbejder for fælles mål, får mig til at se lyst på fremtiden.
– Jeg håber og tror, at sønderjyderne fortsat vil bakke godt op om projektet, så vi kan fortsætte den gode udvikling, som det lyseblå projekt har været inde i i efterhånden mange sæsoner nu, siger Claus Guldager.
FAKTA
Årsregnskab SønderjyskE
(alle resultater er efter skat)
SønderjyskE Fodbold A/S
+ 488.000
SønderjyskE Ishockey A/S
+ 402.000
SønderjyskE Damehåndbold A/S
+ 236.000
SønderjyskE Herrehåndbold A/S
+ 140.000
SønderjyskE Elitesport A/S
+ 167.000
SUSAM A/S
+ 1.441.000
SE Fodbold Holding A/S
+ 4.042.000
EK Fonden
+ 1.498.000
Driftsresultat efter skat
+ 8.414.000
Minus elimineringer
– 6.481.000
Samlet koncernresultat
+ 1.933.000
SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen om årsregnskabet: